З жовтня у Львові сильно зростуть ціни на паркування. Якщо зараз за годину паркування в центрі потрібно заплатити 30 гривень (наприклад, на вулицях Валовій та біля "Вернісажу"), то з жовтня ця сума зросте до 52 гривень – майже вдвічі дорожче.

Влада міста каже, що востаннє ціни підвищували ще 2020 року, а відтоді багато подорожчало. Тому зараз, особливо в умовах воєнного стану, потрібно поповнювати бюджет.

Одна з причин подорожчання – зросли податки, які паркувальні оператори платять до міського бюджету, та й інші витрати також збільшились. Дмитро Пецій, заступник директора департаменту міської мобільності, зазначив, що у Львові паркування все ще одне з найдешевших порівняно з Європою.

Парковка, фото: Уніан

За його словами, дороге паркування – це не просто збір грошей, а й спосіб знизити кількість машин на вулицях та покращити екологію. Водії думатимуть, чи залишати машину на весь день у центрі чи вирішити свої справи швидше.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Він навів приклад США, де багато міст колись будували багато паркувань, але це сильно вдарило по екології. Зараз в Америці та Європі платне паркування стає нормою, і ціни постійно зростають. Для порівняння: у США паркування коштує 3-5 доларів на годину, а в Європі – 2-3 євро.

У Львові максимальна ціна буде лише 52 гривні.

паркінг

Тепер водіям доведеться платити в залежності від зони:

  • У центрі – 52 гривні на годину.
  • У ближньому центрі – 36 гривень.
  • У більш віддалених районах – від 20 до 28 гривень.
  • Для туристичних автобусів та вантажівок – до 96 гривень на годину.

При цьому ціни можуть змінюватись: якщо паркування буде популярним, оператор може підвищити ціну. А якщо майданчик порожній, ціна залишиться мінімальною.

У Львові зараз 240 паркувань, і ця кількість зростатиме. Також з'являться паркінги для електромобілів, і упорядкують паркування в спальних районах, де ціни на паркування зараз занадто низькі.

Нагадаємо, що має знати кожен: сім перевірених способів уникнути штрафів на українських дорогах

Раніше ми писали, у Києві евакуатори "крадуть" автомобілі поранених бійців за мовчазної згоди Кличка: воїни хочуть у гості до сумнівних фірм-прокладок

Крім того, Знай.ua повідомляв, Рада відхилила пропозицію перенаправити 400 млн грн. на потреби ЗСУ: "Ми приймаємо якусь дурню"