У Дніпропетровській області виявили рідкісне тварина – Соню лісову, яка лазила під деревах у пошуках їжі. Про це повідомила мешканка селища міського типу Дніпровське Світлана Кияк на своїй сторінці в Facebook.

Так, у селищі міського типу Дніпровське, Верхньодніпровського району, Дніпропетровської області, місцева жителька виявила вкрай рідкісного в Україні гризуна просто посеред вулиці. Світлана Кияк опублікувала фото і розповіла, що на дереві в пошуках їжі побачила Соню лісову – гризун, який відноситься до сімейства Вовчкові.

Під Дніпром виявили рідкісний вид гризунів / фото: Світлана Кияк в Facebook

Жінка повідомила, що даних вид тварин був внесений в Червону книгу України. Природною середовищем проживання є широколистяні ліси або старі сади. Чисельність цих гризунів знаходиться на дуже низькому рівні.

Під Дніпром виявили рідкісний вид гризунів / фото: Світлана Кияк в Facebook

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Варто нагадати, що нещодавно в Дніпрі виявили хоч і не рідкісний вид собак, проте дуже корисний. Господиня песиків помітила, що у них з'явилася якась особлива пристрасть до пошуку і збору сміття на природі. Тому, чому б не зробити довкілля чистішим? Дівчина стала щодня гуляти зі своїми улюбленцями на набережній на ж/м Сонячний, витягуючи з піску і води різні осколки, пластик, шприци та інше сміття.

Нагадаємо, раніше дніпрянка виявила у дворі кубло змій.

Як повідомляв портал Знай.иа, дніпровський фотограф відобразив білку-акробатку.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі спортсменка відбивалася від собаки камінням.