Діти з Дніпра, які відправилися відпочивати в Кирилівку під керівництвом нардепа "Слуги народу" Максима Бужанського, отруїлися блюдом, яке заборонено подавати малюкам. Детальніше про висновки експертів і ситуацію розповідає видання "Дніпровська панорама".

Відомо, що нещодавно група дітей з Дніпра відправилася на базу відпочинку "Дніпровські зорі" у Кирилівці, куди їх привіз помічник Максима Бужанського Данило Миро. Після прийому їжі ввечері, 1 липня, діти почали скаржитися на погіршення здоров'я – у них була блювота, пронос і підвищена температура.

У Кирилівці масово отруїлися діти з Дніпра / скріншот з відео

Заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак пояснив, що діти швидше всього отруїлися окрошкою.

За попередніми даними, туристи отруїлися окрошкою. Окрошка — це блюдо без термічної обробки продуктів, який за санітарними нормами не можна давати дітям, - підкреслив він.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою

Показати ще

Сам помічник Бужанського повідомляв, що після появи у перших з дітей небезпечних симптомів організатори вичікували і нічого не робили:

"…о 9-10 годині вечора — перший клієнт, у якого пішла сильна блювота. Поки приглядалися до нього. Через півгодини другий, потім третій, четвертий. І пішли швидкі одна за одною".

Крім того, після інциденту Данило Міро не міг повідомити, скільки ж дітей отруїлося:

"Отруїлося чоловік 20, — говорить помічник Бужанського, — просто ті, які були важчі — це чоловік 9, можна навіть сказати там 7".

У Кирилівці масово отруїлися діти з Дніпра / скріншот з відео

Як з'ясувалося пізніше, в лікарню доставили 13 осіб, з яких 8 дітей і 5 дорослих. Їм лікарі провели стаціонарне лікування з приводу кишкового отруєння середньої важкості.

Журналістам вдалося з'ясувати, що база "Дніпровські зорі" взагалі працювала без належних документів і не мала права годувати постояльців. Як виявилося, база відпочинку знаходиться у володінні радника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника Юрія Смирнова.

За фактом отруєння дітей з Дніпра на базі відпочинку в Кирилівці поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 КК України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масового отруєння), санкція статті передбачає покарання винних у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Нагадаємо, що у Дніпропетровську на житловому масиві Тополя з вікна випав п'ятирічна дитина.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі на дитячому майданчику невідомий чоловік намагався вкрасти у дітей футбольний м'яч.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області неадекватний чоловік "зняв" з собаки шкіру живцем.