У Дніпропетровській області ягоди купити в цьому році – недозволена розкіш. У чому причина стрімкого зростання цін на сезонні продукти з'ясували журналісти телеканалу "Павлоградська телерадіокомпанія".

У цьому році ягоди і фрукти в дійсності стали недозволеною розкішшю. Купити сьогодні на ринку ті ж яблука або малину обійдеться в два рази дорожче, ніж в минулому році. Продавці пояснили, що різке подорожчання сезонних фруктів і я рік пов'язано з весняними заморозками і негодою, яка буквально знищила весь урожай.

У Дніпропетровській області зросли ціни на ягоди і фрукти / фото: Pixabay

На сьогоднішній день рекордсменом за вартістю серед ягід стала малина. У 2019 році кілограм цієї ягоди можна було придбати за 45-50 гривень, тоді як у 2020 року – від 100 гривень. У той же час ціна на смородину істотно не змінилася – як у минулому, так і в цьому році середня ціна на цю ягоду коливається в межах 40-50 гривень.

Фрукти теж не порадують українців у цьому році – купити ранні яблука можна приблизно за 40 гривень. Продавці прогнозують якщо і зниження цін на даний фрукт, то незначне. На сьогоднішній день найдешевшим фруктом на ринку залишається заморський банан, ціна якого за кілограм досягає 25 гривень.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Журналісти порахували, скільки ж буде коштувати зварити компот в цьому році з сезонних фруктів і ягід. У минулому році ця цифра становила 25-30 гривень, а от в цьому році літній напій обійдеться в два рази дорожче.

Нагадаємо, що в Дніпрі з середи, 1 липня, зросли ціни на розподіл газу.

Як повідомляв портал Знай.иа на курортах Запоріжжя почали продавати рибу за височенним цінами.

Також Знай.иа писав, що на Тернопільщині злетіли ціни на сезонні продукти.