Часто часник кладуть у холодильнику, адже це місце, де зберігаються усі овочі. Втім не це гарна ідея, адже він починає псуватися швидше.

Кухар Джері Джеймс Стоун пояснив, що часник може зберігатися свіжим протягом шести місяців. Для цього потрібно створити ідеальні для нього умови. Добре підійде сухе та прохолодне приміщення, де він не піддаватиметься сонячному світлу.

Часник, фото: Знай.ua

Волога для зберігання часнику – далеко не найкращі умови. Адже в місці, де зберігатиметься часник протягом довгого часу повинне циркулювати повітря. Саме це і є причиною чому холодильник не найкраще місце для тривалого зберігання. Але якщо все ж іншого варіанту немає, то не поміщайте овоч у пакет. Так прискориться процес гниття через надмірне накопичення вологи.

Якщо ж часнику багато і ви зібрали його з городу, потрібно забезпечити всі умови, щоб він не гнив і не сохнув. Для цього складіть урожай у ящики, які добре пропускають повітря. Якщо мова йде про зимовий сорт – варто забезпечити температуру від +2 до -2 градусів.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Часник. Фото: Youtube

Для деяких господинь все ж актуальний спосіб зберігання часнику, це плетіння у коси та вивішування на гачку. Дійсно, він так зберігається досить довго, так як обдається повітрям з усіх сторін.

У холодильнику можна зберігати його у олії. Для цього його варто почистити на зубчики та покладіть у стерилізовані банки, залийте олією. Так він буде зберігатися до 3 місяців. За цей час збережуться його властивості, а олія стане більш ароматною. Його можна використовувати у багатьох стравах.

Нагадаємо, портал Знай інформував, копаємо пісок, а після - збираємо тирсу: модні способи зберігання кабачків, гарбуза та моркви

Раніше на порталі Знай повідомлялося, навіщо досвідчені городники поливають малину перед холодами: секрети осіннього догляду, які гарантують урожай

Також, наш портал інформував, обов'язково закопайте квіти чорнобривців в землю: навіщо це робити і як вплине на город