Осінь - спекотна пора для дачників та городників. Збирання урожаю, удобрення ділянки та звичайно ж догляд за квітником.

Перед зимівлею деякі квіти потребують обрізки, аби краще перенести холодну пору року. Але є такі квіти з якими проводити цю процедуру не рекомендують. Тому сьогодні ми розповімо, які популярні види багаторічників не потребують обрізання перед зимою.

"Килимки"

До настання холодів не рекомендують обрізати барвінок, флокси шилоподібні, обрієту та армерію. Всі види належать до так званих "килимків", адже покривають землю.

Барвінок. Фото: скрін

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Якщо обрізати їх під корінь, то рослині знадобиться багато сил, щоб відновитися. В гіршому випадку квіти зиму не переживуть.

Зимостійкі

Не рекомендовано обрізати й багаторічники, які стійкі до зими. До таких рослин належать: лаванда, лобелія (багаторічна) та інші.

лаванда, скріншот
скриншот, ютуб

Це пов'язано з тим, що пагони та листя захищатимуть корінь квітки від холоду та снігу. Окрім цього можна вкрити такі рослини однорічниками, це також сприятиме кращій зимівлі.

Декоративні злаки

Попри те, що злакові поділяються на дві групи: вічнозелені та листя яких сохне, краще не чіпати перед зимівлею обидва види. Головною причиною цього є те, що сухе листя захищатиме корінь та бруньки від впливу холодної погоди та опадів. До представників цих декоративних злакових належать: міскантус, ячмінь гривастий, заячий хвостик та інші.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, обов'язково закопайте квіти чорнобривців в землю: навіщо це робити і як вплине на город

Раніше портал Знай інформував, навіщо досвідчені городники поливають малину перед холодами: секрети осіннього догляду, які гарантують урожай

Раніше портал Знай повідомляв, хризантеми будуть цвісти довше: що робити з квітами восени