За прогнозами ринок праці у цьому році не повинен зазнати змін, навіть попри негативні прогнози та наміри підприємств, стосовно скорочення персоналу.

Але на українців можуть очікувати масштабні зміни від Законів про працю, які незабаром хочуть переглянути. У Міністерстві економіки України заявили, що незабаром планують внести поправки у рамках нового "Трудового кодексу". І зробити це планують у поточному місяці.

Трудовий кодекс

Причина змін

Юлія Свириденко – голова Міністерства економіки, розповіла, чим будуть зумовлені зміни та необхідність їх внесення. За її словами, Україна фактично, зараз працює по Трудовому кодексу ще з 1971 року, що не узгоджується з вимогами сучасності. У багатьох аспектах, такий кодекс гальмує процес економіки.

Популярні новини зараз

Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Що зміниться

Головна мета змін – формування умов для працюючих, щоб охочі могли влаштуватися на роботу без перешкод. Саме тому планують офіційно ввести поняття дистанційної, надомної роботи та нефіксованого робочого часу. Процес збору інформації про працівника буде максимально диджиталізований, а паперів майже не буде. Паперових трудових книжок не буде взагалі.

Скрін, відео YouTube трудова книжка

Тобто, головна мета змін у Трудовому кодексі – змінити формати праці, внести туди нові, які відповідають сучасності. Окрім того, всі процеси повинні бути диджиталізовані, щоб людина не мала перешкод для влаштування на роботу.

Нагадаємо,портал Знай інформував, оподаткування по-новому: що чекає на українців

Раніше на порталі Знай повідомлялося, які доходи враховує Пенсійний фонд під час розрахунку субсидії

Також, наш портал інформував, допомога мільйонам українців під загрозою: які зміни можуть відбутися вже у лютому