Оплачувати спожитий обсяг води українці можуть тільки при наявності лічильника води. Це прилад, який фіксує всі дані використаного об'єму за якими рахують суму в платіжках.

На лічильнику води знаходиться дві пломби - одна від заводу виробника, а інша від підприємства, яке надає послуги з водопостачання. Споживачам суворо заборонено проводити будь-які маніпуляції з пристроєм та пломбами. Про те, яка відповідальність чекає недобросовісних українців, розповіли в Водоканал Гайсин.

Лічильник води / фото: скріншот Youtube

Якщо пошкоджена заводська пломба

У випадку, коли споживач пошкодив таку пломбу, відремонтувати пристрій вже не можна. Тому, абоненту потрібно написати заяву на заміну лічильника та чекати візиту контролера.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Якщо пошкоджена пломба водоканалу

Споживачам, які опинилися в такій ситуації, необхідно написати заяву в центр обслуговування клієнтів та вказати причину повторного опломбування. При цьому потрібно вказати номер мобільного, щоб контролер міг з вами зв'язатися.

Лічильник води. Фото: скрін youtube

Чим загрожує втручання в лічильник води

В водоканалі застерегли споживачів від приховування того, що пломби пошкоджені. Перерахунок спожитого обсягу послуг буде проведений не з моменту неправильних показів через несправність, а з того часу, коли навідається контролер.

Якщо у лічильника вийшов міжповірочний термін, споживачу також необхідно замінити лічильник на новий або провести повірку лічильника в спеціалізованій лабораторії за власний рахунок.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Знову дві платіжки за газ": в "Нафтогазі" підказали, як вирішити проблему з Приват24

Раніше портал Знай інформував, переплачували цілий рік: українцям встановили завищені тарифи на воду

Також наш портал повідомляв, покарання обов'язково буде: українців попередили через комуналку