У цьому році для українців змінились правила спадкування. Нововведення будуть діяти тільки під час воєнного стану. Про це пише видання Дело.юа.

Вже 30 січня в Україні набудуть чинності одразу нових два закони, які видозмінять процедуру набуття спадщини. Новації були прийняті 8 листопада минулого року у Верховній Раді. Окрім цього внесли зміни до Цивільного кодексу України. Нові правила регулюватимуть правові відносини під час воєнного стану.

Спадщина. Фото Pexels

Основні зміни в законодавстві, що стосуються спадщини

Перша зміна - відкриття спадщини. До повномасштабної війни місце відкриттям вважалось місце проживання спадкодавця на момент смерті. Якщо дана інформація була невідомою, то місце знаходження - основна спадщина, тобто нерухоме майно. Після початку повномасштабної війни, коли люди переїхали у інші регіони через війну, настала можливість відкривати справу про спадщину в іншому регіоні. Особливо, якщо необхідний регіон окупований, або знаходиться під щільним вогнем.

Популярні новини зараз

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Українці / фото: Знай.ua

За новим законом старі правила повернулись. В іншому регіоні мають право приймати спадщину, тільки якщо територія окупована, або ж в зоні бойових дій. У всіх інших випадках справа про спадщину відкривається у місці проживання спадкодавця.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нардеп, якого спіймали на взятці Мустафі Наєму отримав у спадщину 3 млн гривень

Раніше на порталі Знай повідомлялось, подарувати чи передати у спадок: адвокат розповів, як вигідно переоформити майно

Також наш портал інформував, чи вплине кредит на субсидію: українцям дали відповідь на важливе питання