Колекціонери часом готові віддавати шалені гроші за українські монети. Наприклад, деякі екземпляри 5,10 та 25 копійок можуть оцінюватись від 2500 до 18 000 гривень. Як вони виглядають, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки"

Деякі українські монети цінуються нумізматами настільки, що готові віддавати за них тисячі гривень. Знайти такі екземпляри непросто, але якщо вийде, то можна помітно покращити фінансове становище.

Монети. Фото: скрін youtube

Так, монета номіналом 19 копійок 1992 року різновиду 2.21ВАк може бути продана за ціною від 10 до 18 тисяч гривень. Дізнатися монету можна по ряду особливостей, серед яких: гострий і вузький середній зуб тризуба, гурт з великим насіканням, а п'яте та сьоме зерно третього колосу – замкнуте.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Приємний бонус у вигляді 3300-5000 гривень можна отримати за 25 копійок 1992 року. Мова про різновид 4БАМ, який відрізняється від інших монет опуклим щитом і втиснутим у нього тризубом на реверсі.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Крім того, непогано заробити можна на монеті номіналом 5 копійок 1992 року – різновиду 2БАм. Такий екземпляр може бути оцінений колекціонером у 2,5-3 тисячі гривень. Гурт такої монети з дрібним насіканням, середній зуб тризуба вузький і гострий, а одиниця в даті – без хвостика.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше портал Знай повідомляв, українці можуть заробити на вилученій з обігу монеті: як виглядає і скільки коштує.

Також наш портал інформував, 30 тисяч гривень за одну купюру: як українці можуть заробити бонус до пенсії чи зарплати.

Крім того, ми писали, кілька десятків тисяч за 1 монетку: як виглядає рідкісний екземпляр, за яким полюють колекціонери.