Ціни на пальне коливаються, як і валюта на ринку. Тому краще знати наперед, що очікує водіїв та чи варто закуплятись бензином та ДП.

В березні в Україні ціни на бензин та дизельне пальне стануть вищими, але не критично. Про незначний ріст цін розповів експерт аналітичного агентства "НафтоРинок" Олександр Сіренко.

Заправка авто. Фото Feepik

Бензин та дизельне пальне цього року вже у березні поточного року, за думкою експерта можуть зрости у ціні максимум на одну гривню за літр. Це не критично і сильно по гаманцях не вдарить. Але інша ситуація з автогазом, який затримується на кордоні через протест польських фермерів. Та тут ситуація також критично стати не може, говорить експерт, і подорожчати до 30 гривень за літр він не має.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Минулого тижня зростали у ціні дрібні партії пального. Причина такого подорожчання полягала у котируванні на світовому ринку, а також послаблення гривні стосовно долара. Найпомітнішим підвищення виявилось для авто ГБО від мережі дискаунтерів.

Автогаз також подорожчав для роздрібу, але не набагато – 0,85 гривні за літр і тепер коштує 27, 59 гривень за літр.

Автогаз. Фото: скрін youtube

Найдешевше дизельне пальне наразі можна купити у Закарпатській та Миколаївській областях. Там літр ДП коштує 50, 95 грн та 50, 90 грн відповідно.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, автогаз, бензин та дизель: ціни розвернулися на 180 градусів

Раніше наш портал інформував, це міська легенда чи закон? Що зроблять копи з водієм за з'їдену булочку з маком

Також портал Знай повідомляв, українець показав унікальний "Запорожець" із двигуном від електроскутера: бюджетний аналог Tesla