Заслужити високу пенсію можуть українці, які отримували велику зарплату та набрали достатньо стажу. На які виплати на старості можуть сподіватися українці із зарплатою 10-15 тисяч гривень, йдеться в матеріалі OBOZ.UA.

Середня заробітна плата на початок 2024 року становить 19,5 тисяч гривень. При цьому переважна більшість громадян отримує зарплату у межах 10-15 тисяч гривень і навіть менша.

Українці. Фото: скрін youtube

Так, згідно з чинною формулою розрахунку пенсії на виплату близько 3314 гривень можуть розраховувати при зарплаті 10 тисяч гривень та наявності 35 років стажу. Якщо людина з такою зарплатою має лише 31 рік стажу (станом на 2024 рік), то розмір пенсії становитиме 2935 гривень. За наявності 40 років стажу пенсія становитиме 3787 гривень.

В той самий час при заробітній платі у розмірі 15 тисяч гривень та за наявності 35 років стажу можна розраховувати на пенсію у 4971 гривню.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook

Щороку вимоги до мінімального страхового стажу для пенсії стають жорсткішими. 2024 року потрібно мати мінімум 31 рік стажу, щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років. 2028 року потрібно буде мати від 35 років стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ підказали, як дізнатися про загальний страховий стаж: все легко і просто, є навіть відео.

Також наш портал інформував, соцвиплати від держави чи допомогу благодійників: українців попередили, як не залишитися з порожнім гаманцем.

Крім того, ми писали, ця особлива пільга покриє всі витрати на комуналку та паливо: пенсіонерам дали промінь надії.