Українці платять за газ за фіксованим тарифом, але можуть отримати знижку. Розповідаємо, як заощадити на платіжках та що буде з тарифами далі.

Для більшості українців тариф на газ становить 7,96 гривні за кубометр, але в найближчому майбутньому цінник може змінитися у бік збільшення. Так вважає голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

За словами експерта, вартість блакитного палива для населення може піднятися на 1 чи 1,5 гривні від чинного тарифу. Тобто за кубометр доведеться віддавати по 9 чи 9,5 гривні.

Втім, поки що діє мораторій, який не дозволяє підвищувати тарифи на газ для населення. Вже після його скасування можна очікувати подібних "сюрпризів".

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Як отримати знижку на газ

Клієнти "Нафтогазу" можуть отримати знижку та економити на оплаті рахунків за блакитне паливо. Головна умова для отримання знижки – вчасно платити за газ до 15 числа кожного місяця. Проводити платежі обов'язково потрібно через онлайн-сервіси компанії.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Розмір знижки – всього 1%. Це дозволить зовсім небагато заощадити тим, хто споживає газ щонайменше. Втім, якщо сім'я використовує кілька сотень кубів щомісяця, наприклад, у зимовий період, коли потрібно опалювати будинок, то знижка буде більш відчутною.

Раніше портал Знай повідомляв, платіжки за березень будуть особливо болючими: кому доведеться платити за збільшеними тарифами.

Також наш портал інформував, від нових платіжок буде істерика: платити доведеться майже 300 гривень за куб.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, залишать без будинку чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість.