З настанням весни в Україні настав час не лише радіти теплим дням, а й підготуватися до перевірки лічильників води, газу, електрики та опалення.

Ця процедура стала актуальною після тимчасового зняття вимоги в період запровадження військового стану, але тепер знову у дії.

Покази лічильників, фото city-izyum

Наразі власники лічильників чи енергокомпанії можуть провести перевірку, попередньо повідомивши про це. Процес може зайняти до 5 днів, і за цей час фахівці оглянуть лічильники, а іноді навіть тимчасово знімуть їх для більш ретельної перевірки.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Витрати на перевірку лічильників розділені так: для газу та електроенергії оплату виробляє постачальник послуг, тоді як для води та тепла витрати лягають на споживачів.

Двозонний лічильник, фото з вільних джерел

Після перевірки видається офіційний документ із результатами. У разі виявлення проблем лічильник може бути замінено або відремонтовано.

Тим, хто вирішить самостійно втрутитися у роботу лічильника або його демонтаж, загрожують штрафи від 850 до 3400 гривень. При перешкоді проведенню перевірки штраф може становити від 850 до 2550 гривень.

Так що весняний сезон – не лише час для приємних прогулянок, а й нагадування про важливість дотримання законів для уникнення фінансових неприємностей.

Нагадаємо, з осіди позаздрять вашим платіжкам: як назавжди забути про надхмарні нарахування за електроенергію

Раніше ми писали про те, що про блгази "малюють" завищені показники: у "Нафтогазі" відповіли, як із цим боротися

Крім того, Знай.ua повідомляв про штрафи до 300 тисяч гривень: українцям нагадали, як не можна "економити" електроенергію