На продуктовому ринку України продовжуються коливання цін і експерти зробили прогнози на березень місяць. Картопля, одна з ключових овочів в українській кухні, дорожчатиме.

Прогнозом поділилися експерти Максим Гопка та Олег Пензін.

Морква зараз тримається на низький рівень цін, що є приємною новиною для споживачів. Проте, невелике підвищення цін на моркву може відбутися вже найближчим часом.

Ціни на продукти, скріншот з відео

"Очікується, що до кінця весни ціни на картоплю триматимуться на високому рівні. Можливе навіть підняття ще на 15%, проте коли з'явиться у великих обсягах молода картопля, ціни на стару знизиться до 10-13 грн/ кг", – каже Максим Гопка.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Буряк також зазнає змін у ціні через скорочення пропозиції на ринку, що призводить до її подорожчання. Подібну ситуацію можна спостерігати і з капустою: на ринку вже з'явилися молоді овочі з Єгипту та Ізраїлю, що створює різницю в цінах між продукцією поточного та минулого року.

З іншого боку, яйця стають дешевшими через потепління та блокування експорту. Однак, напередодні Великодня ціни на яйця можуть піднятися через збільшення попиту.

М'ясо, скріншот: YouTube

Ціни на молочну продукцію та м'ясо також можуть зазнавати невеликих змін, але значних коливань очікувати не варто.

"Незначне зниження цін на молочну продукцію очікується ближче до літа, тоді надої молока збільшуються, а попит дещо знижується", – каже експерт.

"Протягом березня значне зростання ціни на м'ясо не буде. Однак подорожчання м'ясної продукції слід очікувати напередодні Великодня, коли попит суттєво зростає, оскільки страви зі свинини у період свят є традиційними", – сказав Олег.

В цілому, ситуація на продуктовому ринку залишається динамічною і залежить від багатьох факторів, включаючи сезонні зміни та попит на ринку.

Нагадаємо, без гарніру не залишимося: українські супермаркети змінили ціни на макарони, гречку та вермішель

Раніше ми писали про те, що в супермаркетах нові ціни на лимони, виноград та апельсини: чи вдасться заощадити