Комунальні платіжки з новою силою вдарять по гаманцях українців. Для побутових споживачів перерахують вартість водопостачання та водовідведення. Про це повідомляється на офіційному сайті Чортківської міської ради.

У місті Чортків, що на Тернопільщині, анонсували запровадження нових тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. У водоканалі заявили, що це вимушений крок, оскільки за нинішніх розцінок підприємство працює в збиток.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Підприємство працює у величезний збиток та накопичує борги за електроенергію через невідповідність тарифу сучасним цінам", - йдеться у повідомленні.

Вартість водопостачання для побутових споживачів може подорожчати із 34,91 до 42,25 гривні за кубометр. Водночас ціни на каналізацію планують підняти з 23,11 до 25,77 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У водоканалі пояснюють, що серед причин підвищення тарифів – вищі витрати на електроенергію. З моменту останнього перегляду тарифів вона подорожчала майже вдвічі. Також збільшився розмір мінімальної заробітної плати, тому витрати на утримання та оплату праці працівників стали вищими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "сюрпризи" не виключаються: що буде з тарифами на комуналку після опалювального сезону.

Також наш портал інформував, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.

Крім того, ми писали, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.