Під час призначення субсидії враховується дохід домогосподарства, що звертається за допомогою. У випадку з пенсіонерами - розмір їх пенсій. Як на субсидії може позначитися березневе підвищення пенсій, пояснюється у матеріалі "24 Каналу".

На початку березня відбулася масштабна індексація пенсійних виплат, яка вплине на призначення субсидій. Зазначається, що при розрахунку допомоги на літній період враховуватимуть доходи у вигляді пенсій, отримані у березні 2024 року.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Збільшення пенсійних виплат у березні може вплинути на загальний дохід, а отже, і на розмір житлової субсидії. Особливо це відчутно буде тим громадянам, у яких суттєво збільшаться виплати. Тобто ті, кому додали 100 гривень, можуть не хвилюватися.

Розмір субсидій. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Варто нагадати, що отримувачі субсидій зобов'язані у 30-денний термін інформувати Пенсійний фонд про зміну низки обставин. Наприклад, зміни у складі домогосподарства, рівня доходів чи новому місці проживання.

Особи, які не подають необхідну інформацію у встановлений термін, можуть бути позбавлені субсидії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям без субсидій та пільг допоможуть у нерівній боротьбі з комунальними платіжками.

Також наш портал інформував, ігноруєте – отримуєте "космічні" суми у платіжках: у водоканалі пояснили чому споживачі платять більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.