При оформленні житлової субсидії можна припуститися, на перший погляд, незначної помилки, яка поставить хрест на призначенні допомоги. Про це попереджають у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Українці можуть оформити субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у різний спосіб - особисто в органах ПФУ, через онлайн-сервіси або надіслати документи поштою.

Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube

У всіх випадках слід пам'ятати, що якщо ПФУ отримає документи без підпису, то це вважається помилкою, через яку не зможуть призначити субсидію. Втім, за 30-денний термін це можна виправити.

"Відсутність підпису на зазначених документах вважається помилкою. Для виправлення помилки надається 30 календарних днів з дня подання заяви", - попереджають у ПФУ.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Про помилку та необхідність її виправити заявника зазвичай інформують особисто через смс-повідомлення, поштою або на порталі ПФУ/Дія.

Якщо українець не зможе виправити помилку у встановлений термін і причиною цього будуть вагомі обставини, наприклад хвороба, то час можуть продовжити. Втім, доведеться надати документальне підтвердження нездужання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чим вища пенсія, тим менша субсидія: українців "порадували" після весняної індексації.

Також наш портал інформував, в Україні вигадали новий вид субсидії – отримають її не всі і за комуналку платити треба.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за місяць не встигнете – попрощаєтеся із субсидією: українців попередили про важливу процедуру.