З квітня 2024 року, якщо фірма в Україні візьме на роботу людей з інвалідністю, ветеранів, майже пенсіонерів, або довготривалих безробітних, то може отримати від держави до 8000 грн.

За молодь без досвіду або з армії – до 4000 грн. За інших безробітних і переміщених осіб – від 3520 до 16000 грн. Так держава допомагає і бізнесу, і людям знайти роботу. Так, із зростанням мінімалки піднімуть і штрафи, якщо хтось намагатиметься обійти правила.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Коли в Україні збільшують мінімалку, це автоматично піднімає кілька податків та внесків. Отже, з квітня, коли мінімальна зарплата досягне 8000 грн, зміняться:

  • Податок на доходи з людей (ПДФО) буде 18% від мінімалки, тобто 1440 грн;
  • Військовий збір, який становить 1,5% від мінімалки, тепер буде 120 грн;
  • ЄСВ, або внесок на загальнообов'язкове державне страхування, що становить 22% від мінімалки, тепер мінімум стане 1760 грн.

Фірми в Україні можуть отримати до 8000 грн за найм осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, майбутніх пенсіонерів, і тих, хто довго шукав роботу.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

За молодь до 35 років без досвіду або після армії – до 4000 грн. Є також виплати за найм безробітних більше місяця та ВПО – від 3520 до 16000 грн. Це робить найм певних груп людей вигіднішим для бізнесу.

податки/фінанси: фото з інтернету

Після змін у правилах, допомогу ВПО в Україні автоматично продовжено лише для пенсіонерів та інших вразливих груп. Іншим ВПО потрібно було подати заяви до кінця березня, але тепер термін продовжено до кінця квітня.

Виплати тепер можуть отримати й інші групи, включно з тими, хто має середній дохід до 9444 грн на особу. Людям, що не працюють, треба долучитися до програм зайнятості.

податки/фінанси: фото з інтернету

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям за кордоном приготуватись? Соціальну допомогу доведеться повернути

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Павло Матіяш пояснив, які необхідні умови для розвитку економіки