У Тернополі можуть переглянути тарифи на проїзд у міському транспорті На скільки може подорожчати перевезення пасажирів, розповів начальник управління транспортної мережі та зв’язку Олег Вітрук, повідомляють місцеві ЗМІ.

У Тернополі склалася ситуація, що витрати підприємства, що здійснює перевезення, перевищують прибутки. Причиною тому подорожчання палива, електроенергії, латок та запчастин для транспорту.

Проїзд у транспорті, скріншот: YouTube

Зазначається, що чинний тариф на проїзд становить 8, 9 та 10 гривень, але ціни можуть переглянути у бік збільшення, приблизно вдвічі – до 17-18 гривень. Саме таким є економічно обґрунтований тариф.

"Економічно обґрунтований тариф на сьогодні має бути 17-18 гривень. Діючий тариф формували при вартості дизельного палива 28 гривень, а зараз воно коштує 52-55 гривень, електроенергія зросла на 45% – з 4.40 до 6.30 гривень. Зросли також витрати на зарплату і запасні частини для ремонту", - заявив Олег Вітрук.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Громадський транспорт, скріншот з відео

Варто зазначити, що рішення про підвищення тарифів наразі немає. Наразі опрацьовуються можливі варіанти зміни тарифу для населення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться ходити пішки: перевізники анонсували 30-відсоткове підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, "Обманює щонайменше двічі...": скільки насправді мають платити за проїзд у громадському транспорті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям видаватимуть пільгові картки для безкоштовного проїзду в міському транспорті: хто отримає.