Порядок у платіжках за газ – мрія кожного споживача. Забезпечити його може проста, але надзвичайно важлива процедура. Деколи її покладають на контролера, але це велика помилка. Про це попереджають "Газмережі".

Українці зобов'язані щомісяця знімати та передавати актуальні дані газового лічильника. Це відповідальність покладається на кожного побутового споживача. При цьому деякі громадяни помилково вважають, що в цьому випадку слід чекати на візит контролера.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Насправді контролер знімає контрольні показники приладу обліку – не щомісяця, а кілька разів на пів року. Щоб у платіжках не було зайвих нарахувань, споживач повинен сам відповідати за наявність у постачальника послуг актуальної інформації про споживання газу.

"Робота контролера, в першу чергу, полягає у знятті контрольних показань газового лічильника. Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, контрольне зняття показників лічильника газу – це фіксація показань лічильника представником газового господарства не рідше, ніж один раз на 6 місяців", - пояснили фахівці.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Водночас газовики нагадують, що кожен споживач зобов'язаний надавати доступ до лічильника на вимогу контролера. При цьому фахівці обов'язково мають показати відповідне посвідчення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, терміново перевірте: "Газмережі" застерегли всіх споживачів.

Також наш портал інформував, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.

Крім того, ми писали, платити доведеться навіть влітку: українцям готують нововведення щодо платіжок за опалення.