Українцям, які заборгували за комунальні послуги, готують болюче випробування. До чого готуватися споживачам, розповів юрисконсульт комунального підприємства "Тернопільводоканал" Віталій Пошва у коментарі "Суспільному".

Комунальні підприємства регулярно закликають споживачів, щоб ті своєчасно оплачували надані послуги. Втім, залишаються категорії громадян, які систематично ігнорують платіжки. Для таких осіб готують не найприємніші сюрпризи.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Як пояснив Віталій Пошва, постачальник послуг має право ініціювати санкції щодо споживача, який порушує правила договору про надання послуг.

"Відповідно до індивідуального договору про надання послуг, споживачі зобов'язані щомісячно оплачувати послуги. Якщо споживачі цього не роблять, то це є підставою для того, щоб наше підприємство звернулося до суду з метою стягнення такої заборгованості", - зазначив він.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Зокрема, неплатникам можуть "перекрити кисень" шляхом блокування банківських карток. Це може бути як "кредитка", так і рахунок, на який зараховується заробітна плата.

"Це можуть бути дебетові картки, це можуть бути кредитні картки, на які людина отримує певні грошові надходження, це може бути і заробітна плата громадянина", - пояснив фахівець.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Також наш портал інформував, підвищення тарифів та залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".

Крім того, ми писали, проігноруєте – заплатіть утричі більше: на кого можуть очікувати неприємності через лічильники води.