Тепер доглядати за могилами рідних на кладовищах Рівного можна дистанційно, навіть перебуваючи за кордоном. Ця послуга існує вже кілька років, але про неї мало хто знає, тому вона не користується великою популярністю.

Роман Рибачок, керівник підприємства "Спецкомбінат", яке надає ці послуги, підкреслює, що тепер оформити догляд за могилами можна онлайн.

Кладовище. Фото: скрін youtube

Це означає, що люди, які вже давно не живуть у Рівному або взагалі перебувають за кордоном, можуть замовити догляд за могилами своїх рідних. Є можливість вибрати річний пакет послуг або сезонний – з весни до зими.

Замовникам пропонують широкий спектр послуг: від простого покосу трави і миття пам'ятника до більш складних робіт, таких як ландшафтний дизайн з висадженням низькорослих кущів, хвойних рослин чи плюща.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн

"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі

Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода

"На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України

Показати ще

Могила, Сегодня

Після виконання робіт замовникам надається фотозвіт, щоб вони могли переконатися в якості виконаних робіт. Для оформлення угоди необхідно надати інформацію про місце поховання. Однак, навіть якщо точна інформація відсутня, підприємство має архів, і потрібну могилу знайдуть.

Більшість поховань на кладовищах Рівного датуються з 1944 року, а дані за останні п'ять років вже оцифровані. Це значно спрощує процес пошуку потрібної могили і оформлення послуги.

Нагадаємо, гробки чи Радониця: коли буде найбільший день поминання померлих, як правильно провести

Раніше ми писали про те, що поминальні дні вже почалися: що заборонено робити на цвинтарі та як правильно згадати померлих на Гробки

Вам буде цікаво дізнатися чоловік розкопав могилу батька через сни, але українці його зрозуміли: закопувати навіть не намагався