Водоканали продовжують активну боротьбу з неплатниками, відключаючи їх від каналізації та централізованого водопостачання. Яка сума боргу може стати приводом для відключення послуг, пояснила пресслужба Арцизької міської ради.

В Україні кожен водоканал індивідуально встановлює "ліміт" боргу, при досягненні якого споживачеві можуть відключити воду та примусово стягнути суму через суд.

Борги з комуналки, скріншот: YouTube

Так, у місті Арциз, що на Одещині, комунальники вносять до "чорного списку" громадян, які прострочили платіжку за воду на 2 місяці й більше, а сума заборгованості досягла понад 1000 гривень.

"Ми змушені відключати від водопостачання абонентів, у яких протягом 2-х місяців заборгованість більше 1000 гривень", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів

Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube

У водоканалі попередили, що регулярна несплата може призвести до більш глобальних проблем. Через подорожчання електроенергії борг підприємства значно зростає. Це може призвести до відключення від електропостачання, що, своєю чергою, ставить під загрозу безперебійне надання житлово-комунальних послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Також наш портал інформував, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте залишитися без світла і води, натомість із судовим порядком: які покарання готують боржникам за комуналку.