В Україні можуть позбавити субсидій на оплату житлово-комунальних послуг через ОСББ. Експерти розповіли, чому та як це може статись.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства соціальної політики України.

З 1 грудня 2022 року питанням призначення житлових субсидій та пільг опікується Пенсійний фонд. Це значно спростило процес для громадян, адже тепер їм не потрібно стояти в чергах. Членам родини достатньо подати спрощену заяву, а всю необхідну інформацію ПФУ збере з офіційних джерел.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Для налагодження обміну даними з надавачами комунальних послуг, ПФУ створив електронні кабінети на своєму порталі. Це дає можливість державі швидко призначати субсидії, адже вся інформація про послуги, що надаються конкретній родині, доступна одразу.

Популярні новини зараз

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Танки не закінчаться ніколи: ЗСУ показали, що навіть війна не позбавить України броні

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

Показати ще

На жаль, не всі ОСББ та постачальники комунальних послуг сумлінно виконують свої зобов'язання. Через недбальство з їхнього боку, мешканці деяких будинків не отримують належних їм виплат.

Через неуважність інших, люди, які дійсно потребують допомоги для оплати комунальних послуг, можуть залишитись без неї. Своєчасно надавайте до ПФУ необхідну інформацію, користуючись зручним Електронним кабінетом на вебпорталі ПФУ.

Варто зазначити, що з 2022 року електронний кабінет управителів, об'єднань та виконавців комунальних послуг доступний на вебпорталі ПФУ, а сервіс дає можливість дистанційно та швидко надати ПФУ необхідну інформацію. Автоматизована обробка інформації гарантує швидке прийняття рішень та нарахування виплат.

Чоловік отримав субсидію на ЖКП

Нагадаємо, як отримати окрему бюджетну субсидію у розмірі 8 тисяч гривень: заявки вже приймаються.

Як повідомляли раніше, способи отримати субсидію, якщо ви квартирант.

Як писав "Знай" раніше, чому українцям відмовляють у субсидіях: основні причини.