Аналітики переглянули свої прогнози щодо курсу долара, і деякі з них вважають, що наприкінці 2024 року долар може коштувати 44 гривні.

Всі розуміють, що через війну гривня втрачає свою вартість. Тому тримати великі суми гривні вдома стає небезпечно. Економіка України страждає від бойових дій, і Національний банк змушений друкувати більше грошей, щоб покрити дефіцит бюджету. Це ще більше посилює знецінення гривні.

Один долар, фото з вільних джерел

Прогнозувати курс долара важко, бо багато залежить від дій Національного банку України. Експерти вважають, що курс може коливатися від 35 до 45 гривень за долар. В середньому, наприкінці 2024 року, долар може коштувати близько 42 гривень, а середньорічний курс буде приблизно 40,10 гривень за долар.

Центр економічної стратегії разом із кількома інвестиційними компаніями, такими як Concorde Capital, Dragon Capital, ICU та іншими, підготували спільний прогноз. Півроку тому вони прогнозували курс 40,5 грн/$1, але тепер прогноз погіршився до 40,1 грн/$1. У бюджеті на цей рік закладено курс 40,7 грн/$1.

Популярні новини зараз

Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку

Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

Показати ще

До кінця цього року державний борг України може досягти 94-96% від ВВП. Дефіцит бюджету в доларах складе понад $40 мільярдів. Фінансові потреби країни зросли на $3 мільярди до $53,5 мільярдів, а міжнародна допомога — на $1,5 мільярда до $36,5 мільярдів, повідомляє Марія Ріпко, заступник директора Центру економічної стратегії.

Прогноз інфляції на цей рік покращився, знизившись з понад 10% до менше 8%. Проте, очікуване зростання економіки зменшилося: з 3,9% до трохи менше 3,5%. Раніше деякі аналітики прогнозували зростання економіки на 5%, але тепер оптимістичні оцінки не перевищують 4%.

Курс долара. Фото: youtube

З 21 травня Національний банк України скасував обмеження на курс продажу валют. Раніше банки могли відхилятися від офіційного курсу НБУ не більше ніж на 10%.

Українцям потрібно бути готовими до коливань курсу валют та приймати розумні фінансові рішення, враховуючи прогнози експертів та реальну економічну ситуацію.

Нагадаємо, Курс долара та євро стрімко падають: гривня показала силу навіть під час війни

Раніше ми розповідали, що Bitcoin може досягти $1 мільйона до 2033 року: аналітики вірять у такий стрибок

Також, Курцям готують потужний удар по кишені: зі згубною звичкою доведеться прощатися