Рідкісні різновиди українських монет можуть принести тисячі гривень, а найцікавіше, що деякі з них раніше були в обігу та могли завалятися вдома у кожного. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Колекціонери активно цікавляться українськими монетами з відмінними рисами. Деякі екземпляри продаються за дуже непогані гроші.

Продаж монет. Фото: скрін youtube

Наприклад, на аукціоні з'явився дуже цікавий лот – 50 копійок 1992 року, які оцінили у 8500 гривень. Монета має рідкісний різновид - 3(1)ВАг. За словами експертів, це перші пробні 50 копійок, які карбували під час налагодження верстатів.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Власник монети заявив, що вона була в обігу, тому має незначні сліди зношування. Незважаючи на вади за копійку, влаштували боротьбу і за кілька днів було зроблено майже 50 ставок. При цьому ціна в 8500 грн не є остаточною, адже торги за монету продовжуються і покупці можуть підвищувати ставки.

Цінна монета. Фото: violity

Ще непогано заробити можна на 1-гривневих монетах. Таку копійку 1995 року з латуні було оцінено у 1400 гривень. Зазначається, що вона також була у обороті.

Цінна монета. Фото: violity

Цінна монета. Фото: violity

"1 гривня 1995 року, з обігу, у хорошому стані, із залишками штемпельного блиску! Монета не милась, не чистилась і не проводилось ніяких реставраційних заходів", - зазначив продавець.

Раніше портал Знай повідомляв, майже 1000 доларів за монету: які копійки можуть зробити українців багатіями.

Також наш портал інформував, тисячі гривень за "нестандартні" монети: які українські копійки цікавлять колекціонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одна монета вирішить фінансові проблеми: як виглядають 5 копійок, які оцінюються в 200 доларів.