Українці можуть неочікувано стати трохи багатшими, продавши деякі монети. Наприклад, певний різновид 50 копійок оцінюється в 550 доларів. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Колекціонери активно "полюють" за рідкісними українськими монетами. Цінник залежить від різновиду та стану монети. Менш рідкісні копійки продаються по кілька сотень чи тисяч гривень, а найрідкісніші оцінюються у десятки тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube

Так, на аукціоні з'явився лот – 50 копійок 1992 року. Різновид монети дуже рідкісний - 3(1)ВАг. Це пробні 50 копійок, які карбувалися при налаштуванні верстатів. Власник оцінив її в 21 500 гривень або майже 550 доларів за нинішнім курсом.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Варто зазначити, що пробні монети на заводах зазвичай одразу відправляли на утилізацію, але цей екземпляр якимось чином потрапив до обігу.

"Пробна монета з обігу. Усі фото при денному світлі. В живу монета виглядає краще", - зазначив продавець.

Цінна монета. Фото: violity

За лотом стежать майже 70 потенційних покупців, а отже, власник має високі шанси продати монету й отримати дуже непогані гроші.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця монета – ваш квиток у безбідне життя: яку копійку можна продати майже за 1300 доларів.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.