Нацбанк сподівається, що в 2024 році зарплати в Україні зростуть на 8,7%, що є більшим показником порівняно з 3,5% минулого року. Також очікується, що кількість безробітних зменшиться.
Але через війну ринок праці все одно буде мінятись, і не всюди буде легко знайти роботу або працівників. З лютого на сайті Work.ua люди залишили чи оновили близько 326 000 резюме, що на 7% менше, ніж у січні. Але пропозицій роботи стало на 7% більше.

Людина за ноутбуком

Більше вакансій, ніж торік у лютому, було в 13 областях. Найбільше зросла кількість пропозицій у Закарпатській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницькій та Львівській областях.

Також збільшилась кількість вакансій у Кіровоградській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Житомирській областях. Що стосується місць, де пропонують найбільше роботи, то тут лідирують Київська, Дніпропетровська та Львівська області.

Зростання вакансії/ фото: скріншот Youtube

В лютому помітили, що практично в усіх галузях роботи стало більше. Найбільше вакансій з'явилося в секторах обслуговування, готельного бізнесу, туризму та медицини. Тобто, якщо шукаєш роботу саме в цих напрямках, шанси знайти щось цікаве високі!
В кінці зими, стало більше робочих місць навіть у таких сферах, як будівництво, культура та творчість, де після початку війни було не надто добре з працевлаштуванням.
Ще зросла кількість пропозицій для тих, хто знає англійську — на цілих 16%. І гарна новина для тих, хто любить працювати з дому: вакансій з можливістю дистанційної роботи стало більше на 8%.