Останнім часом Державна міграційна служба оголосила про збільшення вартості оформлення закордонного паспорта для українців, які мають намір виїхати за кордон.

З 1 квітня вартість процедури складатиме 1598 гривень, що на 102 гривні більше, ніж раніше. Підвищаться також вартість адміністративних послуг до 992 гривень та вартість бланка до 606 гривень.

Закордонний паспорт, скріншот відео

Для того щоб отримати паспорт за попередньою ціною, громадяни повинні були оплатити адміністративні послуги та подати заяви до 31 березня 2024 року. Особи, які вже оплатили адміністративні послуги, але ще не подали заяву, зможуть доплатити за новими тарифами на момент подання заяви.

«З 1 квітня 2024 р. ДП „Поліграфічний комбінат „Україна” змінює вартість бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон. У зв'язку з цим зростає і загальна вартість оформлення цього документа», — зазначають у ДМСУ.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Закордонний паспорт, 24 канал

Зазначимо також, що українські чоловіки, які зараз перебувають за кордоном, не зможуть отримати закордонний паспорт без військово-облікового документа, як це вирішила Верховна Рада.

Ще потрібно доробити деякі питання. Наприклад, треба чітко сформулювати право на відстрочку від мобілізації для всіх і для тих, хто доглядає за інвалідами.

Також є питання про те, як стимулювати людей призиватися до військової служби і як обмежувати тих, хто не з'являється до територіальних центрів кваліфікаційних комісій.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua розвернуть на кордоні: якщо у вас є це у закордонному паспорті, то швидше виправляйте

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок