Українцям краще не допускати затримки з оплатою комунальних послуг, адже це може призвести до накопичення заборгованості та супутніх наслідків, таких як пеня. Про це попередили спеціалісти комунального підприємства "Аульський водовід".

Комунальним підприємствам дозволили не лише відключати боржників, а й нараховувати пеню, якщо домогосподарство невчасно чи не повністю сплатило за комунальні послуги. Щодня загальну суму боргу нараховується 0,01% пені.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

"Згідно індивідуального договору про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, у разі несвоєчасного здійснення платежів, споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі 0,01 відсотка суми боргу за кожний день прострочення", - попереджають комунальники.

Уточнюється, що загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% від суми боргу.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Комунальники можуть розпочати нараховувати пеню з першого робочого дня, наступного за останнім днем ​​граничного строку внесення плати за послуги.

Систематична несплата комунальних послуг може призвести до того, що підприємство подасть до суду і крім боргу доведеться сплачувати судові збори та інші витрати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальні платежі чекають на радикальні зміни: українців закликали готуватися до інновацій.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.