Довгий час українці стикаються з неприємною ситуацією, коли їм доводиться платити високі комісії за обмін старих доларових купюр, зокрема тих, які були випущені до 1996 року.

Нерідко зустрічаються випадки, коли обмінні пункти відмовляються приймати такі банкноти, а деякі навіть стягують з клієнтів до 30% вартості купюри за їх обмін.

долар

Національний банк України вирішив втрутитися в цю проблему і заявив, що всі банкноти, незалежно від року їх випуску, досі залишаються законним засобом платежу і не повинні підлягати додатковим комісіям під час обміну.

Банк закликав громадян повідомляти про такі випадки, щоб протидіяти неправомірним діям обмінних пунктів. Нацбанк також пояснив, що банкноти, які вже зношені або пошкоджені, будуть відправлені за кордон для заміни на нові.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Обмін грошей. Фото: скрін youtube

Перед відправкою вони проходитимуть ретельну перевірку на справжність за допомогою спеціального обладнання, включаючи лічильники і детектори валют.

Зокрема, буде перевірятися стан купюр, їхній колір, наявність друкарських недоліків або пошкоджень елементів захисту. НБУ також наголосив, що абсолютно неприйнятними є підроблені банкноти.

Такі купюри відразу вилучатимуться та передаватимуться до Нацбанку для подальшого дослідження і будуть вжиті відповідні заходи.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua які гривневі купюри підробляють найчастіше: перевірте їх двічі

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, обмін старих доларів з комісією: Нацбанк роз'яснив правила

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірте негайно: Нацбанк попередив про підробки