Так, як купити свою квартиру або будинок - не просто, то багато сімей змушені орендувати житло на довгий час, доки назбирають кошти на власне житло.

Власники квартир іноді хвилюються, що орендарі можуть намагатися привласнити житло після багаторічного проживання. Адвокатиня Марія Левченко каже, що якщо усі документи оформлені правильно, то орендарі не можуть відсудити житло, аж ніяк.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Вона радить власникам укладати детальні договори оренди, щоб чітко встановити правила і відповідальності, а також передбачити можливі штрафи за порушення. Це допоможе керувати орендарями і уникнути можливих проблем.

Також, важливо знати більше про тих, кому ви здаєте квартиру. Перевіряйте їхні документи і фінансовий стан, дізнавайтесь, хто буде жити разом із ними. Можливо, треба взяти додатковий номер, якщо буде потреба додзвонитись, а зв'язку з орендарем не буде.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Встановлюйте правила поведінки у квартирі, перед тим, як заселяти квартирантів. Наприклад, заборону куріння, щоб була тиша після 22 години, і т.д.

Використання послуг рієлтора і укладення договору додатково захистять ваші права. Тому, краще перед здачею квартири в оренду, порадьтесь з юристом.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua чому вода не може бути безкоштовною і чия у цьому вина: українцям розбили ілюзії вигоди

Як раніше повідомляв портал Знай.ua,

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, оренда більше не буде, як раніше: які правила змінилися