Кожен дніпрянин хоч раз в житті ласував знаменитим печивом "Дніпро", яке стало безумовним символом міста. Facebook-спільнота "Проспект Мазепи – Дніпро" вирішила нагадати смак дитинства і історію легендарного печива.
Вперше печиво "Дніпро" з'явилося на полицях магазинів в 1967 році. Його автором і дизайнером стала технолог обласного управління харчової промисловості Олександра Леонова. Перша партія була виготовлена на Дніпровському заводі продтоварів, що знаходився по вулиці Савченко. Дана подія була присвячена 50-річчю революції.
Особливістю цього печива став його дизайн – збільшена прямокутна форма і орнамент по периметру у вигляді хвиль Дніпра. По центру розташувалася назва.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
У 1975 році печиво "Дніпро" отримало Знак якості, який в черговий раз підтвердив його відмінний смак, відсутність аналогів і високу популярність серед городян.
У 2011 році для захисту українського бренду, був зареєстрований товарний знак. У 2012 році Олександра Леонова зважилася отримати авторські права на печиво і з тих пір його можна робити лише в оригінальному вигляді і з оригінальною рецептурою за ліцензією.
До складу продукту увійшло борошно вищого ґатунку, вершкове масло, цукрова пудра, маргарин, згущене молоко, мед, меланж, сіль, сода, інвертний сироп, амоній і лимонна есенція.
У 2017 році було прийнято рішення оновити дизайн упаковки. З цього року з використанням ліцензії печиво продовжують виготовляти на Дніпровському хлібозаводі №5.
На сьогоднішній день, купити візитну картку Дніпра не так-то й просто – печиво продається лише в деяких магазинах, на площі Героїв Майдану, міських ярмарках, фестивалях та інших заходах.
Нагадаємо, раніше дніпрянам показали Соборну площу в 80-их.
Як повідомляв портал Знай.иа в Кривому Розі помітили унікальну бабку, яка занесена в регіональну Червону книгу.
Також Знай.иа писав, що дніпрянам впарюють яблука за ціною червоної риби.