У місті Кам'янське Дніпропетровської області помітили морських істот в річці – медузи плавали біля одного з міських пляжів. Відповідними кадрами поділився користувач Facebook Денис Резніченко.

Мешканці Дніпропетровської області вже багато років розповідають легенди про те, що в річці Дніпро під мостами водяться величезні соми, які їдять людей. Інші ж були переконані, що склад води настільки змінився, що у купаються можуть зрости хвости. Проте, все це не більш ніж міфи.

Місцевий журналіст Денис Резніченко щоранку прогулюється по набережній в Кам'янському на лівому березі. Після цього він йде на річку купатися, але в цей раз його відпочинок перервала незвичайна знахідка – він побачив кілька медуз і навіть встиг їх сфотографувати.

В Кам'янському виявили медуз / фото: Денис Резніченко в Facebook

Такі медузи - не аномалія. Існує вид прісноводних медуз Craspedacusta. Вперше їх виявили в Лондоні. Медуза-хрестовик зустрічається в річці Дніпро і в річці Самара ще з 80-х років минулого сторіччя. Прісноводні медузи всього від 2 до 4 сантиметрів у діаметрі. Ніякої небезпеки для людей не становлять і харчуються планктоном. Кілька тижнів тому аналогічних медуз виявили в місті і Дніпро.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нагадаємо, що у Дніпрі з'явилися собаки, які очищають узбережжя від сміття.

Як повідомляв портал Знай.иа, неподалік Дніпра в річці Самара місцеві рибалки виявили медуз.

Також Знай.иа писав, що в озері дніпровського парку Глоби з'явилися незвичайні пташенята.