З вини голови Дніпропетровської облради Святослава Олійника Дніпропетровська область не впоралася з президентською програмою» велике будівництво " - цілий ряд інфраструктурних об'єктів зараз знаходяться в замороженому стані. Про невмілий менеджмент і його наслідки написав Апостроф.

Як стверджує видання, екс-губернатор Дніпропетровської області Олександр Бондаренко просто був ширмою для справжнього керівника області-голови обласної ради Святослава Олійника.

«Олійник, який і сам побував заступник голови Дніпропетровської ОДА у 2014-2015 роках, має безліч бізнес-інтересів в області, заснованих на освоєнні державних підрядів і коштів з держбюджету, і негласно є бенефіціаром низки компаній, що займаються будівництвом, комунальними послугами і т. д. Природно, що Національна програма «Велике будівництво» також не могла пройти повз апетитів Олійника. Тому голова Дніпрооблради був кровно зацікавлений в тому, щоб встановити максимальний рівень контролю і взаємодії з недосвідченим головою облдержадміністрації», - пише ЗМІ.

Зазначається, що всі заступники Бондаренка були людьми Олійника. Саме з інтересами голови обласної ради пов'язують той факт, що після вступу на посаду Бондаренка були зупинені фактично всі роботи по області.


Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Безліч інфраструктурних проектів, які активно реалізовувала команда попереднього голови Дніпропетровської ОДА, були згорнуті і заморожені, рівень корупції вознісся до небес. Зрозуміло, не сам по собі, а в рамках суворої вертикалі «відкатів», зі своїм інститутом «смотрящих» від голови облради. У кожному департаменті ОДА з'явився представник інтересів Олійника, через якого затверджуються всі дії і документи», - йдеться в матеріалі.

Крім цього, за інформацією видання, Олійник шантажував підрядників і вимагав з них відкати. Корупційна рента, яку збирають підручні голови обласної ради, в регіоні становить 20-25%. Як підсумок « "велике будівництво" в регіоні просто зірвана.

«У Дніпропетровській області обсяги будівельних робіт скоротилися з 310 до 30-ти об'єктів. Тобто в десять разів. Решта заморожені. Нових об'єктів також немає, і не планується. Ціна управління за методами Олійника і Бондаренка занадто висока для Дніпропетровської області, і, очевидно, назріли серйозні кадрові висновки з центру, оскільки в очах суспільства саме Президент Зеленський несе відповідальність за успішність або неуспішність «великого будівництва», - резюмує ЗМІ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник може бути причетний до ввезення небезпечних відходів зі Львова до Дніпропетровської області.