Законопроект №8082, який уже включений до порядку денного Верховної Ради, пропонує низку нових категорій посвідчень водія, доповнених умовами та обмеженнями.

Під новими правилами, співробітники виконавчої служби матимуть можливість призупиняти дію посвідчень водіїв через невиплату боргів, штрафів або аліментів.

водії

Вся інформація про осіб, тимчасово позбавлених права керування авто, відображатиметься у Єдиному державному реєстрі МВС України.

Закон також пропонує нові категорії посвідчень водія, визначені за типом транспортного засобу та його характеристиками. Від мопедів до вантажівок кожен вид транспорту буде відповідати своїй категорії прав.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Показати ще

Права водія, фото zn

Зміни не лише стосуються водійських категорій, а й переглядають строки дії посвідчень, що потребує більшої відповідальності власників транспортних засобів. Наприклад, скорочення терміну дії прав на керування вантажівками та автобусами на 5 років.

Правила змінюються, і можливо, незабаром кожна людина за кермом нестиме не лише відповідальність за дорожній рух, а й за свої зобов'язання перед державою.

Важливо нагадати,"Забудькуватість" може обернутися штрафом: українським водіям розповіли, як уникнути популярного покарання

Раніше ми писали про те, що українських водіїв попередили про небезпеку звичайної ганчірки: як через це не потрапити на "гачок" аферистів

Також наш портал інформував, як захистити свої речі від неминучої втрати: ці предмети ніяк не можна залишати в машині взимку