Вже через рік багато земельних ділянок можуть перейти у комунальну власність. Це пов’язано з дією нового закону про земельні ділянки та паї. Тому потрібно знати, кого це може торкнутись, та як цьому запобігти.

Про таке рішення повідомив замісник міністра аграрної політики України Денис Башлик. Таку практику почнуть проводити починаючи з 1 січня 2025 року.

Земельна ділянка, скріншот: YouTube

Згідно з законом "Про порядок виділення на місцевості земельних ділянок та паїв володарям", якщо власник до цієї дати не оформив право власності на земельну ділянку, він буде вважатиметься тим, що добровільно відмовився від права володіння.

"Після 1 січня 2025 року всі ділянки, які будуть незатребувані, вважатимуться безхазяйними. Їх можуть передавати у комунальну власність ОТГ, на території якої вони будуть знаходитись", – розповів Башлик.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Земельна ділянка, фото YouTube

Територіальні громади тоді будуть мати право розпоряджатись цими землями, як рахуватимуть за потрібне. Ці земельні ділянки повернути власникам після визнання безхазяйними практично неможливо.

З цього закону випливає те, що ті громадяни, які мають відповідний сертифікат на земельну ділянку і не замінили документ на виписку з Реєстру прав, на право власності, мають терміново оформити його. Ця процедура допоможе зберегти свою земельну ділянку.

Нагадаємо, портал Знай інформував, автівка може перетворитися на недосяжну мрію: влада хоче затягнути податковий зашморг

Раніше на порталі Знай повідомлялося, податок на город: хто з українців може не платити за землю в 2024 році

Також, наш портал інформував, податок на квартири: скільки заплатите за квадратні метри