В умовах повномасштабної війни й постійних тривог легко забути про оплату комунальних послуг. Проте пропущений платіж може призвести до серйозних проблем, навіть до відключення послуг.

Українцям варто провести аудит комунальних платежів на наявність простроченої сплати чи заборгованості. Забутий борг може спричинити неприємні наслідки, наприклад, штрафи, пені та навіть відключення послуг, а також подальшим судовим провадженням.

Платіжки. Фото: скрін youtube

У випадку боргів за світло, то на відключення впливатиме не лише сума, а й термін їх нарахування. За словами експерта в енергетичній сфері з "Українського інституту майбутнього" Андріана Прокопа, енергетики можуть вимкнути світло за наявності понад 3000 гривень боргу протягом 2-місячного періоду.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Найбільш вигідний варіант для гаманців споживачів – своєчасно оплачувати послуги. За кожен день прострочення може нараховуватися пеня – 0,01% від суми заборгованості. Отже, за кілька місяців може набігти непоганий "бонус" до загальної суми боргу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.

Також наш портал інформував, неправильні показники та зайві нарахування у платіжці: газовики дали інструкцію, як це виправити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.