Українцям можуть заблокувати банківські рахунки через наявність заборгованості за рішенням суду, проте, зняти цей блок можна у декілька кроків. Стало відомо, яким українцям можуть заблокувати банківські рахунки і як можна розблокувати їх.

Про це розповідає юристка Анастасія Шаховець.

Чиї банківські рахунки можуть бути заблоковані

За словами української юристки, причини для блокування банківських рахунків вказані у чинному законодавству, а банкам потрібно дотримуватися цих підстав. Водночас, вона стверджує, що необхідно зберегти законність цього процесу а захист клієнтських прав.

Так, рахунки можуть заблокувати, наприклад, через незрозумілі дії з грошима, тобто, забезпечення коштами тероризму або відмивання грошей. До того ж, співробітники правоохоронної служби можуть попросити заблокувати рахунки людини через скоєний кримінальний злочин.

Банківська карта / фото: Freepik

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як правильно розблокувати свій рахунок

Юристка Анастасія Шаховець стверджує, що є декілька шляхів зняття арешту з рахунку, зважаючи на те, чому він був заблокований. Наприклад, варто погасити борг і надати виконавчій службі чек про оплату, щоб зняти блокування.

Також можна звернутися до суду, щоб оскаржити там блокування рахунку. Якщо в суді помітять, що немає підстав для блокування рахунку, то можна оскаржити це рішення, надавши позов.

До того ж, можна звернутися за допомогою до співробітників поліції. Якщо накласти арешт на банківський рахунок вимагали органи досудового розслідування, потрібно виявити причину. Щоб це зробити, слід звернутися до поліції і намагатися прибрати підстави, через які заарештували рахунки.

Оплата комуналки у банку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як можна швидко позбутися кредитної картки, яка вам більше не потрібна.

Як повідомляли раніше, у Монобанку без попередження заблокували картку клієнта.

Як писав "Знай" раніше, Монобанк заблокував картку клієнта після замовлення піци.