Фонд розвитку підприємництва (ФРП) України вирішив підтримати не лише бізнес, а й приватних домовласників у їхньому прагненні до екологічного життя. Тепер українці матимуть змогу взяти кредит для встановлення сонячних панелей на своїх будинках, і ФРП частково компенсує їхні витрати.

Андрій Гапон із ФРП розповів, що ідея такої програми прийшла з Міненерго. Це досить новий крок для ФРП, який фокусувався раніше на підтримці бізнесу. Нині вони готові допомагати і домогосподарствам.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

"Ідея полягає в тому, щоб за рахунок додаткового фінансування, яке ми знайшли, власники приватних домогосподарств могли взяти споживчі позики у банках-партнерах нової бюджетної програми для компенсації тіла кредитів, виданих для встановлення сонячних панелей", – сказав Гапон.

Спочатку таку можливість нададуть Укргазбанк та Банк Львів. До того ж, ФРП запустить каталог сонячних рішень, щоб кожен міг вибрати щось підходяще.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Сонячні панелі / фото: Pixabay

За планами завдяки цій програмі близько 3 тис. сімей зможуть встановити сонячні панелі. Це не тільки економічно вигідно, а й екологічно будинки отримуватимуть енергію із чистих джерел.

Фінансування цієї програми відбувається за участю уряду Німеччини та підтримки Євросоюзу. Це ще раз підтверджує інтерес міжнародної спільноти до української енергетики.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що є лише два місяці: одержувачів субсидій попередили про важливу процедуру

Вам буде цікаво дізнатися, писанка по 4,90 грн: в Україні перед Великоднем змінилися ціни на яйця, сало та ковбасу