Українські пенсіонери можуть отримати дуже щедру доплату, розмір якої можна зпівставити з ще однією пенсією. Виплата цього бонусу передбачена чинним законодавством України.

Пенсіонери, які були політв'язнями в СРСР, можуть отримувати додаткові виплати до пенсії за особливі заслуги перед державою.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Розмір доплати спочатку становив 4200 гривень, але з 1 березня вона збільшилась – до 4534,32 гривні. Це можна порівняти з ще однією, дуже пристойною пенсією. Більшість громадян на пенсії одержують виплати у розмірі від 3 до 4 тисяч гривень.

На доплати можуть претендувати особи, які зазнали репресій з боку комуністичного режиму. Зокрема, ті, хто був позбавлений волі з політичних чи релігійних міркувань, або був примусово поміщений до психіатричної установи.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

До речі, решті українців, які мають особливі заслуги перед Україною, призначаються скромніші надбавки. Їхній розмір становить від 23 до 40% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Нагадаємо, що з 1 січня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить 2361 гривню.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не тільки втратите стаж, а й не отримаєте пенсію: у ПФУ попередили українців – перевірте уважно.

Також наш портал інформував, обов'язково зробіть це: українці, яким виплачують гроші від держави, отримали попередження.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати.