Українці, які не мають жодного страхового стажу, не мають права на звичайну пенсію. Замість цього вони можуть розраховувати на тимчасову допомогу від держави. Ця допомога нараховується тим, хто досяг віку 65 років і складає 2 361 гривню.

Ті, хто мають недостатній страховий стаж, також отримують аналогічні виплати, але можуть їх оформити вже з 63 років.

Пенсійний стаж, скріншот з відео

Для оформлення цих виплат необхідно звернутися до місцевого центру соціального захисту з відповідними документами. Під час воєнного стану, а також протягом місяця після його завершення, виплати видаються без перерв, незважаючи на можливі пропуски у перевірці.

Щодо додаткових виплат, тимчасова допомога не підлягає індексації, але збільшується разом з прожитковим мінімумом. Залежно від віку, пенсіонери можуть отримати додаткові надбавки: з 70 до 74 років додається 300 гривень, з 75 до 79 років — 456 гривень, а після 80 років — 570 гривень.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Як докупити пенсійний стаж, zib.com.ua

Від 2024 року мінімальний стаж для виходу на пенсію у віці 60 та 63 років збільшено на рік і становить відповідно 31 та 21 рік. Ці вимоги будуть зростати до 2028 року, коли для виходу на пенсію потрібно буде мати 35 та 25 років стажу.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua формула проста: українцям до кінця квітня пропонують отримати пристойну надбавку

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, доведеться працювати або жебракувати: 60-річні українці можуть залишитися без пенсії