Українцям надсилають рахунки за електроенергію з нарахуваннями, які перевищують показники лічильників. Таких скарг стає дедалі більше, заявляє голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на своїй сторінці у facebook.

В Україні побільшало випадків, коли споживачам приписують зайві нарахування у платіжках. Українці набагато частіше направляють скарги до судів та профільної нацкомісії через необґрунтовані суми в рахунках за світло.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

За словами Олега Попенка, найчастіше із проблемними платіжками стикаються власники зруйнованого житла, які зовсім не користуються електроенергією. Борги нараховують навіть за умови регулярної передачі показників лічильників.

"Особливо часто скарги стосуються нарахувань для зруйнованого житла чи квартир/будинків, у яких ніхто не живе – навіть за регулярної подачі показань. Тобто люди доводять відсутність споживання, але їм продовжують нараховувати середній довоєнний тариф і виставляти борги", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Він наголосив, що за 2023 рік українці подали більше ніж 12,5 тисячі скарг на постачальників електроенергії. На середину лютого 2024 року таких скарг налічувалося вже 1259.

Нарахування за електроенергію. Фото: скрін facebook.com/olegpopenko

Раніше портал Знай повідомляв, вода, газ та світло: як в Україні зміняться тарифи після завершення опалювального сезону.

Також наш портал інформував, експерт розсекретив нові тарифи на газ в Україні: на скільки "поважчають" платіжки.

Крім того, ми писали, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.