Кабмін дозволив карати українців за борги з комуналки. Застосовуються різні санкції – від блокування рахунків до відключення послуг. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

Несвоєчасна оплата комунальних послуг може призвести до сумних наслідків майже для кожного споживача. Наприклад, комунальне підприємство може подати позов до суду, де вже буде ухвалено рішення про накладення санкцій.

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

За борги можуть заарештувати нерухоме майно, а також забрати автомобіль на штрафмайданчик. Найчастіше боржникам блокують банківські рахунки та у примусовому порядку стягують суму боргу.

Не менш важливо, що під такі санкції можуть потрапити навіть пенсіонери. Якщо у літньої людини є борг, то з пенсійної картки можуть списувати до 50% пенсії, якщо залишок не буде меншим за прожитковий мінімум.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Виконавець також може забрати квартиру, будинок чи земельну ділянку, якщо заборгованість перевищує 20 розмірів мінімальної зарплати та людина не має достатніх коштів, щоб виплатити суму.

Залишити боржника без квартири чи будинку, де він фактично проживає, можуть в останню чергу, якщо немає іншого майна чи коштів на сплату боргу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.

Також наш портал інформував, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.