У Хмельницькому вже четвертий день поспіль переважно мовчать пута тролейбусних дротів. Виною всьому нестача електроенергії, спричинена атаками на енергетичні об'єкти з боку Росії.

Замість звичного "клацання" тролейбусних коліс на рейках міські вулиці пожвавлюються гулом комунальних автобусів, у яких тепер почали вимагати оплату проїзду у всіх, включаючи пенсіонерів та пільговиків.

Українці в автобусі / фото: скріншот Youtube

Про це повідомляє "Громадське" в інтерв'ю із хмельничанами на Youtube.

Директор хмельницького комунального підприємства "Електротранс" Сергій Бобух розповідає, що через дефіцит енергії по міських маршрутах курсують лише 24 тролейбуси, замість звичайних 70.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Для компенсації забраних машин запущено 12 комунальних автобусів, що коштує підприємству набагато дорожче. Тому, щоб покрити витрати на пальне, у нових автобусах почали вимагати оплату проїзду у всіх, включно з тими, хто раніше їздив безкоштовно.

Українці в автобусі / фото: скріншот Youtube

Пенсіонерка Олена Савицька та хмельничанка Наталія Сабар, власниці проїзних на тролейбус, здивовані новими правилами.

Вони скаржаться, що їм доводиться сплачувати за проїзд у комунальних автобусах, незважаючи на наявність безкоштовного проїзду за старими правилами. Конфлікти між пасажирами та кондукторами стають все більш поширеними, тоді як автобуси залишаються майже порожніми.

Директор "Електротрансу" Сергій Бобух обіцяє, що вже наступного тижня кількість тролейбусів на маршрутах у Хмельницькому зросте до 50-ти.

Тим часом проблема оплати проїзду для пенсіонерів та пільговиків залишається актуальною. Втім, Бобух стверджує, що компанія не нав'язує плату, а просто просить громадян розуміти ситуацію, що склалася.

Раніше ми писали про те, що готуйтеся до піших прогулянок: до кінця березня введуть нові тарифи на проїзд у транспорті

Крім того, Знай.ua повідомляв про нові документи, довідки нотаріуса та гроші на проїзд: як в Україні отримати компенсацію.